Nyhet: Funktionsrätt Sverige har träffat Arbetsförmedlingen

Idag har representanter för Funktionsrätt Sverige träffat Arbetsförmedlingen gällande reformeringen av Arbetsförmedlingen. Bland annat berättade Maria Kindahl och Ewa Serander, som deltog i mötet från Arbetsförmedlingen, hur Arbetsförmedlingen arbetat med det regeringsuppdrag som handlar om att ett nytt system ska utvecklas där fristående aktörer matchar och rustar arbetssökande för de lediga jobben. I mars kommer det nya systemet att börja testas i 32 kommuner.

”Det var ett bra möte, men vi ser att i den kommande reformeringen behöver kunskap om behov hos personer med funktionsnedsättning i större utsträckning komma in”, säger Elisabeth Wallenius, ordförande Funktionsrätt Sverige.

På bilden: Mikael Klein, Funktionsrätt Sverige, Ewa serander och Maria Kindahl, Arbetsförmedlingen, Lisa Wallenius och Mats Jonson, Funktionsrätt Sverige. Med på mötet var också Annica Nilsson, Funktionsrätt Sverige.

Bakgrunden till reformeringen är budgetpropositionen för 2019 som innebar att Arbetsförmedlingen fick sänkta förvaltningsanslag. I det så kallade Januariavtalet överenskoms den politiska inriktningen att  Arbetsförmedlingen ska reformeras från grunden.

Läs mer om den nya matchningstjänsten