Du som är vuxen med en funktionsnedsättning är välkommen att kontakta Funktionsrättsbyråns rådgivning. Om du behöver hjälp av en anhörig för att berätta och ställa frågor till rådgivningen går det också bra. Då kan din anhöriga ringa eller skriva till Funktionsrättsbyrån.

OBS Rådgivningen per telefon och epost har sommarstängt.
Välkommen att kontakta oss den 22 augusti.

Vila blommor på en äng
Telefon 010-898 50 90

Vi har telefontid på helgfria måndagar klockan 13–15
och onsdagar klockan 9–11.  
 

Epost kontakt@funktionsrattsbyran.se 

Målet är att svara på din epost inom en vecka.

Funktionsrättsbyråns två rådgivare har kompetens inom socialt arbete och juridik. Vi lyssnar på dig och vi pratar inte med någon utomstående om det du berättar för oss. Vi kan:

  • informera om rättigheter och funktionsrätt, 
  • hjälpa dig att prioritera problem, 
  • stödja dig i att förstå beslut och dokument från myndigheter
  • hänvisa till andra som kan ge dig mer hjälp. 

Vi som arbetar i rådgivningen har inte möjlighet att träffa dig som söker råd. Det betyder också att vi inte kan följa med dig på möten eller vara ditt ombud i kontakt med till exempel myndigheter och domstolar. Vi ger råd som hjälper dig att söka stöd eller att överklaga ett beslut men vi kan inte skriva texten.

När du kontaktar vår rådgivning behandlar vi vissa av dina personuppgifter för att kunna ge goda råd. Vi samlar även in data utan direkta personuppgifter för att kunna skapa ett kunskapsunderlag och bättre intressepolitisk påverkan. Det finns mer information om Funktionsrättsbyråns personuppgiftspolicy.