Missa inte årets PSFunk om AI och media!

PSFunks logga
PSFunks logga

På Luciadagen den 13 december är det dags för årets upplaga av PSFunk – det årliga dialogseminariet mellan public service-företagen och Funktionsrätt Sverige. Denna gång är temat Artificiell intelligens och media – tillgänglighet och spegling – risker och möjligheter.

PSFunk seminarierna syftar till att skapa nätverk och kunskapsutbyte för ett mer kvalitativt public service-utbud om, med och för personer med funktionsnedsättning.

Den kanadensiska forskaren och professorn Jutta Trevianus inleder eftermiddagen med ett föredrag om risker och möjligheter med AI-teknik i media med fokus på spegling av den mänskliga mångfalden och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Jutta Trevianus är grundare av Inclusive Design Research Centre i Toronto och har bland annat gjort framträdanden i FN och i Vita huset.

En panel med företrädare för funktionsrättsrörelsen och representanter från Public service som jobbar med AI-frågor reflekterar över ämnet.

Dessutom får du ta del av en kort utblick mot Europa och världen kring ny AI-teknik som används för ökad tillgänglighet till media. Public service kommer också att presentera olika utvecklingsprojekt kring tillgänglighetsarbetet med hjälp av AI-teknik.

Ett panelsamtal om risker, möjligheter och kvalitet avslutar dagen.

 

Varmt välkommen till årets PSFunk!

När:
Den 13 december kl 13.00-16.00
Var: Digitalt seminarium i Zoom
Tema: AI och media – tillgänglighet och spegling – risker och möjligheter!


Anmälan görs via den här länken