Är du vår nya jurist?

Autism- och Aspergerförbundet växer och söker nu en jurist till kansliet på Södermalm i Stockholm.  I denna nya roll ska du tillsammans med vår förbundsjurist driva ett projekt för att bygga upp och driva ett strategiskt och pedagogiskt kunskapsstöd till våra distrikt och medlemmar.

I projektet ingår att i dialog med våra 24 distrikt och förbundskansliet utveckla det juridiska arbetet inom förbundet för att ge adekvat stöd till distrikt och medlemmar. I arbetet ingår bland annat att utveckla  kunskapsstödet genom checklistor, mallar, digitala verktyg och metoder.  Som jurist kommer du också att ha medlemskontakter och arbeta med omvärldsbevakning, utredningsarbete, representation och förbundsjuridik. Du deltar även i det förbundsgemensamma arbetet samt samarbetar med andra organisationer.

 

Vad erbjuder vi dig?

Som jurist är du en del av vårt kansli med kunniga och engagerade medarbetare som arbetar med att sprida kunskap om autism, påverka beslutsfattare och skapa mötesplatser. Du får en självständig roll i en stimulerande miljö där vi arbetar efter våra kärnvärden engagemang, kompetens och lösningsfokus.

Vem är du?
Vi söker dig som är jurist, gärna med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter hos en förvaltningsmyndighet, i en domstol eller inom ideell sektor men du kan också vara relativt nyexaminerad och nyfiken på att lära dig mer om humanjuridik. Du behöver ha kunskap om hur offentliga beslutsprocesser fungerar samt förmåga att självständigt driva arbetet framåt utifrån analys och rådande omvärldsförhållanden. Vi ser gärna att du har god kunskap om digitala arbetssätt och verktyg. Du är van vid att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Du har mycket god kommunikativ förmåga och är bra på att anpassa innehåll efter målgrupp och syfte. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet. Personliga egenskaper som vi värdesätter är samarbetsförmåga, analytiskt och kreativt tänkande och nyfikenhet. Det är meriterande om du har erfarenheter från funktionshinderområdet och har kännedom om autism.

Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att förbättra villkoren för personer med autism i alla åldrar och samlar omkring 18 500 personer med egen funktionsnedsättning, närstående och yrkesverksamma inom området.

 

Anställningsvillkor
En tidsbegränsad anställning under 12 månader. Eventuell förlängning om finansiering beviljas.
Omfattning på tjänsten: 100 %
Önskat tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Placeringsort: Stockholm (under pandemin arbetar vi hemma)

Föreningen omfattas av kollektivavtalet mellan Unionen och KFO.

Välkommen med din ansökan (endast CV och personligt brev)  före den 16 december 2020 till gunilla.sundblad@autism.se

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta förbundssekreterare Gunilla Sundblad 08-420 030 55.