Blodcancerförbundet är i dagarna på jakt efter ännu en engagerad medarbetare till kansliet, denna gång för ett nydanande projekt om patientinflytande som sker med ekonomiskt stöd av innovationsmyndigheten Vinnova

 


OM TJÄNSTEN

Blodcancerförbundet beviljades glädjande nog anslag för ett samverkansprojekt från innovationsmyndigheten Vinnova för bara någon månad sedan. Detta som ett led i utlysningen Utmaningsdriven innovation – Steg 1. Satsningen ifråga avser ökat patientinflytande på systemnivå med titeln Ökat patientinflytande vid införandet av nya behandlingar och läkemedel i Sverige. Projektets första steg, Steg 1, kommer att pågå till slutet av augusti.

Syftet med projektet är att tillsammans med relevanta aktörer hitta en modell för ökat patientinflytande på systemnivå kring användning av olika behandlingar i vården. Det handlar framför allt om att patientföreträdare ska ges inflytande i processer för införande av nya behandlingar i Sverige. Något som i sin tur kommer innebära kontakter med aktörer såsom till exempel Rådet för nya terapier (NT-rådet), Tand- och läkemedelsförmånsverket (TLV) samt patientföreträdare på svensk, nordisk och europeisk nivå.

Anställningen avser deltid på 50-75 %, beroende på kompetens och tillgänglighet, med start i början av 2020 (slutet av februari / början av mars). Tjänsten är initialt en projektanställning på sex månader med goda möjligheter till förlängning. Detta är dock under förutsättning att projektet beviljas fortsatt anslag hos Vinnova för Steg 2, vars genomförandetid är på cirka två år. Något vi på förbundet både tror och hoppas, även om vi inte kan lova någonting i dagsläget.

Placering är i Blodcancerförbundets nybyggda lokaler i Sundbyberg, Hamngatan 15B, strax utanför Stockholm. Marknadsmässig lön utgår.

VI SÖKER DIG SOM…

  • Har goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift).
  • Har ett eget driv, arbetar självständig och tycker om att arbeta under eget ansvar, samtidigt som du uppskattar att vara en del i ett mindre team.
  • Har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.
  • Har erfarenhet av att arbeta projekt- och resultatbaserat mot tydligt uppsatta mål.
  • Har vana av att skriva rapporter och debattinlägg.
  • Har god kunskap om det intressepolitiska landskapet inom hälso- och sjukvården i Sverige.
  • Är strukturerad, noggrann, social, driven, orädd och nyfiken.
  • Tycker om att driva, samordna och koordinera uppgifter och frågor med många intressenter
  • Gärna bor i Stockholmsområdet.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta Lise-lott Eriksson på lise-lott@blodcancerforbundet.se alternativt 070 776 44 43.

ÖVRIG INFORMATION

Skicka gärna din ansökan i form av ett CV tillika ett personligt brev senast den 10 januari till info@blodcancerforbundet.se. Märk ansökan Projektmedarbetare Vinnova och notera att intervjuer kommer att genomföras löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!