Som styrelse- och organisationskoordinator ansvarar du för beredning, praktiskt genomförande och uppföljning av Diabetesförbundets och Diabetesfondens styrelsemöten. Du ansvarar för beredningsprocessen till mötena och för protokoll under mötena. Sekreteraren säkerställer även att berörda tjänstepersoner på kansliet får information kring fattade beslut.

Roll och arbetsuppgifter

I rollen som styrelse- och organisationskoordinator utgör du en länk mellan styrelsens ledamöter och kansliet i praktiska frågor. Vidare är du stöd för Diabetesförbundets ordförande och verksamhetschef i frågor som rör Diabetesförbundet och tillhörande stiftelsers demokratiska strukturer och regelverk.

Inför Diabetesförbundets riksstämma vart tredje år är det styrelse- och organisationskoordinatorn som är övergripande projektledare för riksstämmoplaneringen samt för uppföljning av riksstämmobeslut och motionshantering. Emellan riksstämmoåren projektleder du även vår årliga förbundskonferens. Du deltar även i team med verksamhetschef och övriga medarbetare i praktisk planering av förbundskansliets verksamhet.

Erfarenhet och kompetenser vi söker hos dig:

Vi söker dig som tycker om, och är duktig på, att kommunicera i skrift. Du har som lägst universitets- eller högskoleexamen alternativt liknande som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och gärna från ideell sektor. Du har kunskap om och erfarenhet av, digital mötesteknik samt mycket god IT-systemvana, främst av Officepaketet. Då vi i år och framöver i högre grad genomför även konferenser digitalt är det värdefullt att du även har erfarenhet av denna typ av arrangemang. Arkivkunskap och erfarenhet från diariesystem är ett plus.

Dina personliga egenskaper är viktiga för att du ska trivas hos oss. Därför förväntar vi oss att du:

  • Har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i team med såväl verksamhetschef som övriga medarbetare.
  • Självständigt kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter samt leverera i enlighet med dina ansvarsuppdrag och relevanta deadlines.
  • Är strukturerad och noggrann.
  • Flexibelt kan växla mellan olika arbetsuppgifter när det är viktigt för verksamheten.
  • Har en hög integritet och styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.
  • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.
  • Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
  • Handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 december.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Diabetesförbundets kansli i Stockholm alternativt på distans så länge pandemin råder. Kansliet finns i ljusa lokaler på Arenavägen i Johanneshov, med fantastisk utsikt över bland annat Globen. Lokalen ligger med närhet till både till tunnelbana, tvärbana och bussar. Vi värderar våra medarbetares hälsa och erbjuder både friskvårdsbidrag och arbetstidsförkortning under sommarmånaderna. Ordinarie arbetstid är 37,5 timmar per vecka. Vi har kollektivavtal och vår fackliga arbetstagarpart är Unionen.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan skickas till: jobb@diabetes.se

Frågor

Petra Westerberg, verksamhetschef: 070-463 77 33 eller petra.westerberg@diabetes.se