Riksförbundet FUB söker en person som ska arbeta med två spännande uppdrag: Halvtid som kommunikatör och projektkoordinator i ett nytt Arvsfondsprojekt, plus halvtid som samordnare för kansliets arbete med medlemmar med intellektuell funktionsnedsättning (Inre Ringen).

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Ditt uppdrag består av två delar på 50% vardera. Tjänsten som kommunikatör/projektkoordinator är en projektanställning på 50% som avslutas den 31 augusti 2023. Tjänsten som samordnare är en tillsvidareanställning på 50%.

I den ena delen av tjänsten kommer du att vara kommunikatör/projektkoordinator i ett nystartat Arvsfondsprojektet som drivs av Riksförbundet FUB. Projektet har som syfte att ge ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning (IF) ökade kunskaper för att kunna fatta informerade beslut om livsfrågor såsom föräldraskap, arbete med mera. Du kommer att ingå i ett projektteam tillsammans med projektledare, pedagogisk utvecklare samt en projektmedarbetare med IF.

Du kommer att ha ett övergripande administrativt ansvar och fungera som stöd till projektledaren i planering, förberedelser och genomförande av projektets aktiviteter, exempelvis seminarier, workshops och föreläsningar.

Du kommer även att vara ansvarig för projektets kommunikation (sociala medier, webbplats) samt utformning av digitalt och tryckt informationsmaterial.

I den andra delen av tjänsten är du samordnare för kansliets riktade arbete med medlemmar med intellektuell funktionsnedsättning/IF. Samordningen görs tillsammans med en medarbetare med IF, där ni ansvarar bland annat för Inre Ringen Sveriges styrelse och deras arbete, inklusive planering och genomförandet av styrelsemöten samt kontakt med lokala Inre Ringen-sektioner och andra nätverk för medlemmar med IF.

Arbete på kvällar och helger förekommer.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet och/eller högskoleutbildning. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med rättighetsfrågor. Du har också god kännedom om personer med intellektuell funktionsnedsättning. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta målgruppsanpassat i social media och i artikelform i web och/eller pappersmedia samt erfarenhet av att planera, förbereda och genomföra möten och eventdeltagande.

Det är viktigt att du har kunskap om och förståelse för arbete i projekt samt förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet. Du uppskattar och trivs med lagarbete samtidigt som Du kan jobba självständigt. Du delar självklart vår värdegrund om alla människors lika värde.

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta med anpassad information (t.ex. lätt svenska och bildstöd)
  • Kunskap om Globala målen, Barnkonventionen och/eller Funktionsrättskonventionen.
  • Kunskap om kursplaner

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete i en stimulerande miljö som genomsyras av positiva engagemang där du har möjlighet att åstadkomma skillnad för många människor. Medlemmar i FUB är personer som har intellektuell funktionsnedsättning, anhöriga och många fler som vill visa att de tror på allas lika värde.

Tillträde

1 november eller efter överenskommelse.

Arbetsort

Kansliet finns i Solna. Vi följer dock Folkhälsomyndighetens rekommendationer under coronapandemin och arbetar därför på distans just nu.

Ansökan

Välkommen att visa intresse genom att skicka din ansökan till Ewa-Maj Rasmusson Säterewa-maj@fub.se senast den 15 oktober. Ange löneanspråk i din ansökan.

Vid frågor om uppdraget som kommunikatör/projektkoordinator, kontakta projektledaren, Ewa-Maj Rasmusson Säter: ewa-maj@fub.se 08 508 866 56.

Vid frågor om samordningsuppdraget, kontakta ansvarig ombudsman, Judith Timoneyjudith.timoney@fub.se 08 508 866 23.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

I det personliga brevet vill vi att du, utöver det du själv vill förmedla, även:

  • Beskriver ett tillfälle då du planerat, förberett och genomfört ett större möte eller liknande.
    • Vad lärde du dig av tillfället?
  • Beskriver ett tillfälle då du anpassat kommunikation till en eller flera olika målgrupper.
    • Vilken respons fick kommunikationen?

Inre Ringen

Inre Ringen är FUB:s medlemmar med intellektuell funktionsnedsättning. Läs mer på Inre Ringen Sveriges webbplats.

Inre Ringen Sveriges logotyp

Projektet ”Mitt bästa jag”

Den 1 september startade FUB:s nya Arvsfondsprojekt ”Mitt bästa jag”.

Projektet ”Mitt bästa jag” ska utveckla en kurs för gymnasiesärskolan om föräldraskap och ta fram ett interaktivt och webbaserat utbildningsmaterial på samma tema.

”Mitt bästa jag” ska kunna användas i skolan och på fritiden av unga personer med intellektuell funktionsnedsättning som är intresserade av att få veta mer om hur det är att vara förälder. Projektet är ett samarbete mellan FUB, SUF Kunskapscentrum, föreningen Begripsam och Axess Lab. I projektet ingår också sex gymnasiesärskolor, runt om i landet, där eleverna ska vara delaktiga under utvecklingen av kursmaterialet.

Projektledare är Ewa-Maj Rasmusson Säter, som närmast kommer ifrån FUB Stockholms län där hon arbetat som ombud. Ewa-Maj har en bakgrund som pedagog, projektkoordinator och utbildare i socialt ansvarstagande och hälsa. I projektteamet finns också Rose-Marie Berglund som pedagogisk utvecklare. Rose-Marie är lärare på Högbergsskolan i Tierp som är en av de gymnasiesärskolor som medverkar i projektet.

En av slutprodukterna i projektet är ett interaktiv och webbaserat undervisningsmaterial som utvecklas tillsammans med föreningen Begripsam. Materialet kommer att ingå i lärplattformen DigiJag som lanseras under hösten 2020 som ett resultat av FUB:s Arvsfondsprojekt DigiJag. Begripsam är specialister på kognitiv tillgänglighet och inkluderande metoder och under hela utvecklingsprocessen kommer eleverna på gymnasiesärskolorna vara delaktiga så att materialet testas och anpassas utifrån målgruppen.

Nytt projekt! Kunskap ger färre oplanerade graviditeter för unga med IF – nyhet om projektet ”Mitt bästa jag”.

Bilderna längst upp föreställer några av alla som firade när vi fick pengarna till ”Mitt bästa jag”: SUF KunskapscentrumHögbergsskolan, Riksförbundet FUB och Begripsam.