Om projektet

Riksförbundet FUB ska tillsammans med SUF KunskapscenterBegripsam och Axess Lab genomföra projektet Mitt bästa jag. Projektet är treårigt med start den 1 september 2020 och finansieras genom medel ifrån Allmänna Arvsfonden som har gett stöd till FUB-projekt i flera decennier.

Projektet Mitt bästa jag ska i nära samarbete med deltagande gymnasiesärskolor, utveckla en kurs om föräldraskap för gymnasiesärskoleelever samt ta fram ett interaktivt och webbaserat utbildningsmaterial på samma tema. Mitt bästa jag ska kunna användas i såväl skolan som på fritiden av unga personer med intellektuell funktionsnedsättning som är intresserade av att få veta mer om hur det är att vara förälder. Genom att ta del av materialet ska målgruppen få stöd i hur man kan resonera kring föräldraskap utifrån kunskap och fakta.

Arbetsbeskrivning

I rollen som projektledare kommer du ha helhetsansvar för planering, genomförande och uppföljning i projektet. Du kommer att arbetsleda ett projektteam med två projektmedarbetare och en del av tjänsten är vikt för handledning av projektmedarbetaren med intellektuell funktionsnedsättning. Du ansvarar också för att leda arbetet i projektgruppen i samverkan med övriga samarbetspartners i projektet.

Du har ansvar för budget och är kontaktperson gentemot Arvsfonden. Vidare ansvarar du för den årliga rapporteringen, ekonomiredovisningen och slutrapportering till Arvsfonden. Din arbetsplats är på FUB:s kansli i Solna men du kommer också att resa en del inom Sverige.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet och/eller högskoleutbildning med pedagogisk eller annan relevant inriktning. Du är van att arbeta i projektform och har erfarenhet av projektledning. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med jämställdhets- och/eller ungdomsfrågor. Du har också erfarenhet av arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Det är i övrigt viktigt att du har kunskap om och förståelse för förutsättningarna inom ideell-, offentlig och/eller politiskt styrd verksamhet.

Som person är du bra på att upptäcka möjligheter och du räds inte oväntade utmaningar. Du är driven i ditt arbete och nyfiken på nya arbetssätt och metoder. Du är lyhörd, bra på att inspirera och att bygga relationer. Du gillar att ta ansvar och att planera, strukturera och följa upp ditt arbete.  

Krav

  • Erfarenhet av projektledning med budgetansvar
  • Relevant utbildning och/eller dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete
  • Van att hålla i presentationer och leda workshops, seminarier med mera
  • God kännedom om målgruppen (personer i gymnasieåldern/unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning)

Meriterande 

  • Erfarenhet av arbete inom gymnasiesärskola
  • Van att arbeta med sociala medier som kommunikationsplattform

 

Anställningsform: Heltid, visstidsanställning med placering i Solna.
Tillträde: 2020-09-01

Skicka din ansökan till robert.oberg@fub.se senast den 5 juni. Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver varför du vill, och skulle passa bra som projektledare. Ange även löneanspråk i din ansökan.

Vid frågor om projektet eller tjänsten kontakta Robert Öberg.
robert.oberg@fub.se
070 2092343

 

Om oss
Riksförbundet FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning (IF) ska kunna leva ett gott liv. Vårt långsiktiga mål är att personer med IF ska ha samma rättigheter och möjligheter till delaktighet i samhället som andra har. Vi är drygt 25 000 medlemmar i fler än 150 lokalföreningar runt om i landet. FUB arbetar med intressepolitiskt påverkansarbete och med kunskapsspridning. Att driva projekt med fokus på personer med IF är en viktig del av FUB:s kunskapsuppdrag.

Läs mer om Riksförbundet FUB på www.fub.se