Om projektet Funktionsrättsbyrån

Funktionsrätt Sverige genomför tillsammans med den breda funktionsrättsrörelsen projektet Funktionsrättsbyrån. Det är ett treårigt projekt som startade september 2021 och som finansieras av Arvsfonden.

Vi arbetar med att bygga upp Funktionsrättsbyrån som vuxna med funktionsnedsättning och deras anhöriga ska kunna vända sig till för rådgivning. Syftet är att stärka individer så att de bättre kan tillvarata sina rättigheter. Funktionsrättsbyrån samlar också kunskap från rättighetsbärare som möter funktionshinder och bidrar till strukturförändring i samhället. Funktionsrättsbyråns verksamhet byggs upp stegvis med målet att efter det treåriga projektet leva vidare som en självständig organisation. Projektgruppen består av en projektledare, en kommunikatör och två rådgivare.

Läs gärna mer om projektet Funktionsrättsbyrån här

Dina arbetsuppgifter

Du medverkar i uppbyggnaden och utvecklingen av Funktionsrättsbyrån tillsammans med projektets övriga medarbetare, Funktionsrätt Sveriges kansli, styrelsens ansvariga för området samt projektets samarbetspartners.

Du kommer löpande att arbeta i Funktionsrättsbyråns rådgivning för vuxna med funktionsnedsättning och deras anhöriga. Den juridiska rådgivningen sker i nära samarbete med projektets socionom. Du kommer tillsammans med kollegorna skriva rapporter om erfarenheter och analyser från rådgivningen. Du kommer att medverka i olika typer av utåtriktade arrangemang för att presentera projektet och rådgivningsverksamheten. Funktionsrättsbyrån utvecklas kontinuerligt vilket innebär att det kan komma nya arbetsuppgifter på vägen. 

Din profil

  • Du är en engagerad jurist för mänskliga rättigheter med ett par års relevant yrkeserfarenhet.
  • Du har goda förvaltningsrättsliga kunskaper med fokus på socialrätt (inklusive SoL, LSS och SFB).
  • Du är van att arbeta omväxlande med flera rättsområden och frågetyper.
  • Du har en god förståelse för FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och dess förhållande till svensk rätt.
  • Du har god samarbetsförmåga.

Vi ser gärna att

  • Du har erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer.
  • Du kan förklara komplex juridik på ett enkelt sätt.
  • Du har erfarenhet av att arbeta i projekt.
  • Du har egen funktionsnedsättning eller har erfarenhet av vad det innebär att leva med funktionsnedsättningar och/eller erfarenhet av arbete inom funktionsrättsrörelsen.

Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen och lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter
Unionen: Magnus Andersson magnus.andersson@funtionsratt.se, Saco: Tor Gustafsson tor.gustafsson@funktionsratt.se

Tjänsten

Anställningen är en tjänst på 75-100% och med visstidsanställning fram till september 2024. Vi ser gärna att du arbetar heltid, men är öppna för en deltidsanställning om det är ett önskemål. Arbetsplatsen finns på vårt kontor på Landsvägen 50 A i Sundbyberg.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@funktionsratt.se så snart som möjligt, men allra senast 14 juni. Skriv jurist/Funktionsrättsbyrån i ämnesrutan.

Skicka gärna in din ansökan redan idag! Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi avidentifierar alla ansökningshandlingar i urvalsprocessen.

Vi sköter rekrytering och urval själva vilket innebär att vi undanber oss kontakt med rekryteringsfirmor.

Frågor om tjänsten besvaras av kanslichef Devrim Mavi devrim.mavi@funktionsratt.se 073 – 780 29 90

 

Om oss

Funktionsrätt Sverige är en bred samarbetsorganisation som har sin grund i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och allas lika värde. Våra medlemmar är 52 funktionsrättsförbund som tillsammans representerar cirka 400 000 människor. Vi arbetar för mänskliga rättigheter och vårt övergripande mål är ett samhälle för alla.

Vårt kontor finns i centrala Sundbyberg. Vi är ett 20-tal kollegor på en kreativ arbetsplats med högt i tak och stor social sammanhållning. Vi är starkt engagerade i de frågor vi arbetar med.

Arbetsplatsen erbjuder ett generöst friskvårdsavtal, rikskort, extra semesterdagar, möjlighet att arbeta på distans och viss möjlighet att styra sin arbetstid.