Om oss
Funktionsrätt Sverige är en bred samarbetsorganisation för mänskliga rättigheter. Vi arbetar med att bedriva ett påverkansarbete som har sin grund i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och allas lika värde. Våra medlemmar är 49 medlemsförbund som tillsammans representerar cirka 400 000 människor. Vårt övergripande mål är ett samhälle för alla. Vårt kongressmål är rätten till jämlik hälsa. 

Vårt kontor finns i centrala Sundbyberg där åtta medarbetare samt projektanställda arbetar inom intressepolitik/opinionsbildning, kommunikation och administration. Vi arbetar på en kreativ arbetsplats med stor social sammanhållning. Vi är starkt engagerade i de frågor vi arbetar med.

Om projekten
Funktionsrätt Sverige ska tillsammans med den breda funktionsrättsrörelsen genomföra de två projekten Funktionsrättsbyrån och EUPATI Sverige – en delaktig patient. De treåriga projekten finansieras av Arvsfonden och har projektstart 20 september 2021.

Funktionsrättsbyrån
Vi ska skapa en Funktionsrättsbyrån dit personer med funktionsnedsättning ska kunna vända sig för att prata med någon som lyssnar och som kan förklara vilka rättigheter som gäller, vem som har ansvar och vilka vägar man kan ta för att kräva sin rätt. Funktionsrättsbyrån ska erbjuda rådgivning för att stärka individer så att de kan tillvarata sina rättigheter. Funktionsrättsbyrån ska samla kunskap från rättighetsbärare som möter funktionshinder och bidra till strukturförändring i samhället. Funktionsrättsbyråns verksamhet ska byggas upp stegvis och ska efter det treåriga projektet leva vidare som en självständig organisation.

Läs gärna mer om projektet här:

https://funktionsratt.se/funktionsrattsbyran/

EUPATI Sverige – en delaktig patient

Målet med projektet är bland annat att utbilda företrädare som ska bära våra medlemsförbunds röster i möten med beslutsfattare. Projektet baseras på EUPATI, The European Patients’ Academy som är ett EU-initierat patientdrivet projekt som nu är etablerat som EUPATI Foundation i Nederländerna. Idag finns EUPATI i 21 europeiska länder, och nu ska vi etablera en nationell plattform för EUPATI i Sverige.

Läs gärna mer om projektet här:

https://funktionsratt.se/funktionsratt-sverige-projekt/eupati-sverige-en-delaktig-patient-nytt-projekt-pa-gang/

Dina arbetsuppgifter
Du ska arbeta med att planera och hålla samman projektens interna och externa kommunikation.

Du ansvarar för projektets webbsida, enkäter och kontakter med media mm.

Du kommer också vara huvudansvarig för de aktiviteter som projektet ska genomföra till exempel seminarier, webbinarier och workshops.

Din profil
Du har flera års yrkeserfarenhet av såväl internt som externt kommunikationsarbete.

Du är van att arbeta i projektform, där arbetet utvecklas i process och i dialog med olika intressenter.

Du uttrycker dig väl i tal och är en god skribent med yrkeserfarenhet av att skriva texter till webb, sociala medier och press.

Du har erfarenhet av arbete med såväl webbproduktion som film, enkäter och produktion av trycksaker.

Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med webbtillgänglighet och begriplighet.

Du har erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp kommunikationskampanjer i olika kanaler.

Du har förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete.

Du har kunskap om mänskliga rättigheter och FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Vi ser gärna att:
Du har kunskap och erfarenhet av fundraising

du har egen funktionsnedsättning eller har erfarenhet av vad det innebär att leva med funktionsnedsättningar och erfarenhet av arbete inom funktionsrättsrörelsen. Vi eftersträvar en ökad mångfald på arbetsplatsen.

Fackliga representanter:

Unionen, Lotta Löwenström, lotta.lowenstrom@funktionsratt.se

SACO, Marre Ahlsen, marre.ahlsen@funktionsratt.se

 

Anställningen är en heltidstjänst med visstidsanställning under 3 år. Arbetsplatsen finns på vårt kontor på Landsvägen 50 A i Sundbyberg. Resor över landet ingår i tjänsten.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@funktionsratt.se så snart som möjligt, men allra senast den 8 augusti. Skriv kommunikatör i ämnesrutan.

Skicka in din ansökan redan idag! Vi avidentifierar alla ansökningshandlingar i urvalsprocessen.

Vi sköter rekrytering och urval själva vilket innebär att vi undanber oss kontakt med rekryteringsfirmor.

Frågor om tjänsten besvaras av kanslichef Nicklas Mårtensson nicklas.martensson@funktionsratt.se

08-546 404 23