Om oss

Funktionsrätt Sverige är en bred samarbetsorganisation för mänskliga rättigheter. Vi arbetar med att bedriva ett påverkansarbete som har sin grund i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och allas lika värde. Våra medlemmar är 49 medlemsförbund som tillsammans representerar cirka 400 000 människor med alla typer av funktionsnedsättningar och kroniska sjukdomar. Vårt övergripande mål är ett samhälle för alla. Vårt kongressmål är rätten till jämlik hälsa.

Vårt kontor finns i centrala Sundbyberg där cirka tjugo medarbetare, heltidsanställda samt projektanställda arbetar inom intressepolitik/opinionsbildning, kommunikation och administration. Vi delar kontorslokaler med några av våra medlemsförbund. Vi arbetar på en kreativ arbetsplats med stor social sammanhållning. Vi är starkt engagerade i de frågor vi arbetar med.

Om projektet
Funktionsrätt Sverige genomför tillsammans med projektets huvudägare RFSU och den breda funktionsrättsrörelsen projektet Min sexualitet – min rätt. Det är ett treårigt projekt som startade i  april 2020 och kretsar kring sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Projektet finansieras av Arvsfonden.

Målet är att öka den sexuella och reproduktiva hälsan hos personer med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom bland annat genom att öka tillgången till sexuella och reproduktiva rättigheter för dessa personer.

Projektet har under sitt första år handlat om att samla in erfarenheter och kunskap från hela funktionsrättsrörelsen och från sakkunniga inom olika områden. Detta har gjorts genom en kartläggning av hur personer med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom upplever sin sexuella hälsa. Kartläggningen ligger till grund för valet av de områden som vi ska genomföra kunskapshöjande insatser under resterande projekttid, projektets slut är 31/3 2023 med eventuell möjlighet till projektförlängning.

 

Projektets fyra fokusområden är:

  • Bryt avsexualiseringen och öka lusten
  • Ge tydligare stöd till SRHR i lagstiftningen
  • Föräldraskap på lika villkor
  • Frihet från våld

 

Målgruppen är beslutsfattare på olika nivåer samt våra egna och allierade organisationer och allmänheten.

Läs gärna mer på projektets hemsida: https://funktionsratt.se/funktionsratt-sverige-projekt/min-sexualitet-min-ratt/

Din roll

Dina arbetsuppgifter
Du ska arbeta med att planera och hålla samman projektets interna och externa kommunikation.

Du ansvarar för projektets webbsida.

Du kommer också vara huvudansvarig för det administrativa arbetet kring de aktiviteter som projektet ska genomföra till exempel seminarier, webbinarier och workshops.

Du kommer också att medverka på olika sätt i dessa aktiviteter.

 

Din profil
Du har stor erfarenhet av såväl internt som externt kommunikationsarbete.

Du är van att arbeta i projektform, där arbetet utvecklas i process och i dialog med olika intressenter.

Du är en god skribent och har erfarenhet av arbete med såväl webb som media.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du är en god administratör och är van att administrera kurser, konferenser och annan utbildningsverksamhet.

Du har yrkeserfarenhet av att skriva texter till webb, sociala medier och press.

Du har förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete.

Du har kunskap om mänskliga rättigheter.

Du ska kunna prata om sex och lust på ett avslappnat sätt.

 

Vi ser gärna att:
Du har egen funktionsnedsättning/kronisk sjukdom eller har erfarenhet av vad det innebär att leva med funktionsnedsättningar/kroniska sjukdomar.

Du har erfarenhet av arbetet inom funktionsrättsrörelsen och kunskap om FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Du har erfarenhet av kampanjarbete och att jobba med informationsspridning och kunskapshöjande insatser gentemot allmänhet, civilsamhälle och beslutsfattare.

Vi eftersträvar en ökad mångfald på arbetsplatsen.

Fackliga representanter:
Unionen, Lotta Löwenström, lotta.lowenstrom@funktionsratt.se

SACO, Marre Ahlsen, marre.ahlsen@funktionsratt.se

 

Anställningen är en heltidstjänst med placering på vårt kontor på Landsvägen 50 A i Sundbyberg. Resor över landet ingår i tjänsten.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via e-post senast

2021-10-31 till adressen rekrytering@funktionsratt.se

märk din ansökan Min sexualitet – min rätt i ämnesrutan.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan redan idag! Vi avidentifierar alla ansökningshandlingar i urvalsprocessen.

Vi sköter rekrytering och urval själva vilket innebär att vi undanber oss kontakt med rekryteringsfirmor.

Frågor om tjänsten besvaras av generalsekreterare Nicklas Mårtensson via e-post, nicklas.martensson@funktionsratt.se, eller telefon, 08-546 404 23.

Det går också bra att kontakta projektledare Hanna Öfors via e-post, hanna.ofors@funktionsratt.se, eller telefon, 08-546 404 20.