Om oss

Funktionsrätt Sverige är en bred samarbetsorganisation som har sin grund i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och allas lika värde. Våra medlemmar är 52 medlemsförbund som tillsammans representerar cirka 400 000 människor. Vi arbetar för mänskliga rättigheter och vårt övergripande mål är ett samhälle för alla.

Vårt kontor finns i centrala Sundbyberg. Vi är ett 20-tal kollegor och är en kreativ arbetsplats med högt i tak och stor social sammanhållning. Vi är starkt engagerade i de frågor vi arbetar med.

Om projektet ”Föräldraskap på lika villkor”

Funktionsrätt Sverige genomför tillsammans med RFSU projektet Föräldraskap på lika villkor. Det är ett tvåårigt projekt som startar den 1 mars 2024 och som finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Projektet bygger på kunskap från ett tidigare samarbete mellan Funktionsrätt Sverige och RFSU och i synnerhet rapporten ”Föräldrar på (o)lika villkor” som vi publicerade i december 2022. Syftet med projektet Föräldraskap på lika villkor är att öka kunskapen om och tillgången till reproduktiv hälsa och rättigheter för personer med fysisk funktionsnedsättning. Vi kommer att göra detta genom att ta fram en webbutbildning i två etapper. Det första året kommer att ägnas åt att tillsammans med målgruppen ta fram en utbildningsgren direkt riktad till rättighetsbärarna själva. Det andra året kommer att ägnas år att på samma sätt ta fram en utbildningsgren som riktar sig till de som i sin profession möter dessa personer. Projektet ska också arbeta för kunskapshöjning av och dialog med relevanta myndigheter och andra makthavare.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med projektgruppen ta fram och implementera strategi och plan för projektets kommunikation och spridning.
Ansvara för genomförandet av projektets löpande kommunikation.
Arbeta med utbildningens innehåll, struktur, pedagogiskt upplägg och textbearbetning.
Arbeta med att tillgängliggöra projektets kommunikation.
Arbeta med systematisk dokumentation av projektets lärdomar.
Integrera och synkronisera arbetet med Funktionsrätt Sveriges befintliga utbildningsstrategi, utbildningsplan och plattform.

Din profil

Du har flera års yrkeserfarenhet av kommunikationsarbete, både internt och externt.
Du har erfarenhet av att arbeta inom ramen för ett projekt.
Du har erfarenhet av arbete med såväl digitala kanaler som webb och sociala medier samt produktion av trycksaker.
Du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med webbtillgänglighet och begriplighet.
Du har erfarenhet av att arbeta med utformandet av webbutbildning.
Du behärskar svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift inklusive klarspråk eller lättare svenska.
Du är en god skribent och skicklig på att skriva texter till webb, sociala medier och debattartiklar.
Du har förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete.
Du behärskar att systematiskt dokumentera samtal, möten och dialoger.
Vi ser gärna att:

Du har kunskap om mänskliga rättigheter och FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.
Du har egen funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom alternativt har erfarenhet av vad det innebär att leva med funktionsnedsättningar, till exempel genom arbete inom funktionsrättsrörelsen.
Vi eftersträvar en ökad mångfald på arbetsplatsen.

Förutsättningar för anställningen

Tjänsten är en visstidsanställning fram till och med den 28 februari 2026, då projektet avslutas och tjänstegraden är 80% av en heltid. Arbetsplatsen finns på vårt kontor på Landsvägen 50 A i Sundbyberg. Arbete på RFSU:s kontor vid Mariatorget kan också förekomma. Möjlighet till visst distansarbete finns.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@funktionsratt.se så snart som möjligt, men allra senast 4 april 2024. Skriv ”Föräldraskap” i ämnesrutan.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan redan idag! Vi avidentifierar alla ansökningshandlingar i urvalsprocessen.

Vi sköter rekrytering och urval själva vilket innebär att vi undanber oss kontakt med rekryteringsfirmor.

Frågor om tjänsten besvaras av förbundssekreterare Devrim Mavi devrim.mavi@funktionsratt.se 08 – 546 404 40 eller projektledare Hanna Öfors, hanna.ofors@funktionsratt.se, 08 – 546 404 30

Facklig representant (Saco): Tor Gustafsson, tor.gustafsson@funktionsratt.se

Skicka ansökan till: rekrytering@funktionsratt.se