Funktionsrätt Sverige är en samarbetsorganisation som består av 50 rikstäckande medlemsförbund som organiserar personer som har funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom. Funktionsrätt Sveriges mål är att uppnå ett samhälle för alla!

Vi på Funktionsrätt Sverige har expanderat kraftigt de senaste åren, i antal medlemmar och anställda. Nu antar vår kanslichef uppdraget som generalsekreterare och därför söker vi en ny kanslichef som kan ta helhetsansvaret över Funktionsrätts Sveriges kansli och säkerställa en fortsatt effektiv organisation och välmående personalstyrka. Är du den kanslichef vi söker?

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som kanslichef leder du det operativa arbetet på Funktionsrätt Sveriges kansli, som utgör kugghjulet i organisationen. Din huvudsakliga arbetsplats är på kansliet i Sundbyberg där ett tjugotal medarbetare arbetar inom intressepolitik/opinionsbildning, kommunikation och administration.

Du har personal- och arbetsmiljöansvaret över merparten av kansliets anställda, samt de projektanställda inom organisationen, och säkerställer en inkluderande arbetsmiljö. I din roll förväntas du även utmana processer och arbetssätt för att säkerställa att vi ligger i framkant och arbetar effektivt.

En annan central del i uppdraget är att ansvara över organisationens projektportfölj, där du säkerställer ett jämnt inflöde av nya projekt samt att kansliet producerar projektansökningar av hög kvalité. Då delar av våra kanslilokaler är uthyrda till några av våra medlemsorganisationer har du det samordnande ansvaret för lokaler och hyresgäster.

Tillsammans med generalsekreteraren är du föredragande för styrelsen där ni förväntas leverera kvalitetssäkrade beslutsunderlag.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker en ledare som stimuleras av att driva utvecklingsarbete och nå resultat tillsammans med andra. Du har tidigare erfarenhet från en liknande chefsposition och har förmåga att skapa en god arbetsmiljö och får människor i din omgivning att känna engagemang och delaktighet. Vidare uttrycker du dig mycket väl i tal och skrift på svenska och har en relevant utbildningsbakgrund. Att du delar våra värderingar och har ett genuint intresse för våra kärnfrågor är för oss en självklarhet. Har du tidigare verkat inom demokratiskt styrd verksamhet eller har erfarenhet från funktionsrättsområdet ser vi det som meriterande.

Din personlighet och ledarstil karaktäriseras av att du har en utpräglad samarbetsförmåga och lyhördhet för andras behov. Du drivs av att ständigt arbeta med förbättring och utveckling och ser lösningar i problem som uppstår. Vi ser framför oss att du är kreativ och nytänkande och har ett öga för hur processer och rutiner kan förbättras och effektiviseras.

Vi erbjuder

Här får du vara med och stärka rättigheterna för personer med funktionsnedsättning och bidra till en verksamhet som gör direkt förändring för människors verklighet och livskvalité. Arbetsplatsen har ett trevligt och inkluderande klimat som präglas av frihet under ansvar. Vi erbjuder våra anställda förmåner som exempelvis 3000 kr i friskvård, 30 dagars semester och rikskort.

Ansökan

Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och personligt brev via signerarekrytering.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 maj. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, tel. 073-834 33 20 eller Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60.

Länk till annonsen hos Signera Rekrytering