Vill du vara med och bidra till kampen för ett friskare liv? Om du är en engagerad person som kan vara en motiverande chef och samtidigt en stark röst för jämlik vård och tillgång till innovativa läkemedel så kan det vara dig vi söker. Riksförbundet Cystisk Fibros rekryterar ny kanslichef till förbundskansliet i centrala Uppsala.

RfCF är en patientförening för personer med de kroniska sjukdomarna cystisk fibros (CF) och primär ciliär dyskinesi (PCD) samt för deras anhöriga. Organisationen är rikstäckande med region- och länsföreningar med ca 2 600 medlemmar. RfCF förvaltar tre fonder med inriktning på forskning och utbildning om cystisk fibros.

Förbundskansliet i Uppsala ger stöd till enskilda medlemmar, läns- och regionföreningar samt till förbundsstyrelsen. Kansliet är också drivande i det kommunikativa arbetet för att nå ut med berättelser och information om vad det innebär att leva med CF och PCD samt med att framföra våra prioriteringar för att uppnå en jämlik vård. För att vara en stark röst i den vårdpolitiska debatten behöver vi någon som kan nå fram till politiska beslutsfattare, myndighetsföreträdare och ledande personer inom vården.

Kanslichefen är dessutom sekreterare i RfCFs styrelse och i fondstyrelsen. Din roll i förhållande till styrelsen är att ta fram underlag, ha god ordning på vår ekonomi och omsätta de strategiska besluten i praktisk handling.

Vi söker en kanslichef med

  • lämplig akademisk utbildning och erfarenhet som chef med ekonomiskt ansvar
  • kunskaper om samhället och intressepolitiskt arbete i en ideell organisation
  • engagemang för uppgiften att arbeta för människor med en funktionsnedsättning
  • förmåga att förmedla vårt budskap och bidra till att det sprids till allmänhet och beslutsfattare

Arbetet som kanslichef förutsätter engagemang, flexibilitet, egen initiativkraft, förmåga att samarbeta samt att leda och utveckla verksamheten. Kunskap om vård- och läkemedelsfrågor eller erfarenhet av kommunikationsarbete är meriterande.

Vi kan erbjuda dig ett givande arbete med omväxlande arbetsuppgifter och en självständig roll. Du blir del av en rörelse med engagerade medlemmar och medarbetare där du har möjlighet att med ditt ledarskap göra vår verksamhet ännu bättre.

Kansliet ligger i centrala Uppsala med möjlighet till visst distansarbete utifrån vad verksamheten tillåter.

Mer information om oss och vår verksamhet finns på www.rfcf.se samt på vår Facebooksida Riksförbundet Cystisk Fibros.

Ansökan
Vi ser fram emot Din ansökan senast den 20 november 2021. Tillträde så snart som möjligt. Ansökan sänds per e-post till johan.mostrom@rfcf.se med kopia till nuvarande kanslichef Åsa Silfverplatz asa.silfverplatz@rfcf.se

Upplysningar om tjänsten lämnas av förbundsordförande Johan Moström, telefon 070-324 59 49 eller per e-post enligt ovan.

Kansliets adress är Kungsgatan 64, 753 41 Uppsala