Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, är en ideell organisation som verkar för alla människors rätt till psykisk hälsa genom stöd och gemenskap, opinion och samhällspåverkan samt kunskap och utveckling. Organisationen omfattar ett hundratal föreningar och distrikt i hela landet. Förbundskansliet finns i Stockholm.

RSMH driver projektet Arbete trots psykisk ohälsa. Projektet handlar om att stötta arbetsgivare att bli tillgängliga utifrån psykisk hälsa. Det gör vi genom att utbilda arbetsgivare om psykisk ohälsa i arbetslivet och stötta dem att börja arbeta systematiskt för att förebygga psykisk ohälsa och främja återhämtning.

Projektet har producerat E-utbildningen Hjärnvägen, en översiktlig utbildning om psykisk hälsa i arbetslivet. Som en fortsättning på den arbetar vi nu fram material för att hålla workshops för att kartlägga tillgängligheten utifrån psykisk hälsa. Med anledning av coronapandemin behöver vi nu anpassa utbildningen till att bli mer digital.

Vi söker därför en digital kommunikatör.

Arbetsuppgifter
Som digital kommunikatör kommer du framför allt arbeta med att planera och genomföra ett antal föreläsningar som både ska livesändas och kunna ses i efterhand. Du ska också ta fram metodstöd och utbildning i hur man genomför webbinarier, för RSMH:s utbildare.
Du kommer även fungera som en resurs i projektets övriga kommunikationsarbete med att sprida de produkter som tagits fram inom projektet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och utbildning med digitala verktyg. Vi ser att du har relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation, eller motsvarande.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom ideell sektor samt erfarenhet och kunskap om området psykisk ohälsa.
Som person är du kreativ och lösningsinriktad. Du har god förmåga att planera och leda arbetet samt att involvera andra. Du har god kunskap om olika verktyg för digital utbildning samt om att producera filmat material.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Projektanställning till och med november 2020.
Anställningens omfattning: 100%

Lön: Lönesättningen är individuell och lönenivån är anpassad efter den ideella sektorn. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal med KFO/Unionen.

Tillträde: Snarast.
Ort: Stockholm

Kontaktperson: Kristina Sågänger Båth, kanslichef kristina.bath@rsmh.se
eller Beatrice Ikonen, projektledare beatrice.ikonen@rsmh.se

Facklig företrädare: Isabella Canow, Unionen, isabella.canow@rsmh.se

Maila din ansökan till kristina.bath@rsmh.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 12 juni.