Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, är en ideell organisation som verkar för alla människors rätt till psykisk hälsa genom stöd och gemenskap, opinion och samhällspåverkan, samt kunskap och utveckling. Organisationen omfattar ett hundratal föreningar och distrikt i hela landet. Förbundskansliet finns i Stockholm.

RSMH arbetar sedan lång tid tillbaka med utbildning i syfte att öka kunskapen om psykisk ohälsa. Inom ramen för ett nystartat projekt ska vi nu satsa på att utbilda anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Syftet är också att anhöriga ska ges möjligheten att delta i anhöriggrupper där man stöttar varandra.

Till vårt nya projekt söker vi nu en projektledare.

Arbetsuppgifter
Som projektledare ansvarar du för att utbildningar och utbildningsmaterial produceras och att de som ska hålla i utbildningarna får adekvat utbildning. På grund av det rådande läget kommer utbildningar åtminstone delvis behöva genomföras digitalt.
Det ingår också i rollen att koordinera samarbetet mellan projektets parter, RSMH, ABF (Arbetarnas bildningsförbund) och Nka (Nationellt kompetenscentrum anhöriga) samt följa upp de insatser som görs i projektet.
En viktig del av uppdraget är spridning av projektets innehåll och resultat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att driva projekt och en känsla för pedagogisk verksamhet. Du ska ha vana av att arbeta med budget och ekonomiuppföljning. Det är även meriterande med erfarenheter av arbete med marknadsföring och kommunikation.
Vi ser att du har relevant eftergymnasial utbildning inom exempelvis projektledning, beteendevetenskap, kommunikation eller motsvarande.
Du har vana av att ta fram och hålla i utbildningar. Du bör också ha kunskap om området psykisk ohälsa.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom ideell sektor.
Som person är du kreativ och lösningsinriktad. Du har god förmåga att planera och leda arbetet samt att involvera andra. Du har även grundläggande kunskap i de vanligaste datorprogrammen och är inte rädd att lära dig ny teknik.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Projektanställning till och med 31 december 2020, med goda möjligheter till förlängning.

Anställningens omfattning: 60 %

Lön: Lönesättningen är individuell och lönenivån är anpassad efter den ideella sektorn. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal med KFO/Unionen.

Tillträde: Snarast.

Ort: Stockholm

Kontaktperson: Kristina Sågänger Båth, kanslichef kristina.bath@rsmh.se

Facklig företrädare: Isabella Canow, Unionen, isabella.canow@rsmh.se

Mejla din ansökan till kristina.bath@rsmh.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast 12 juni.