Svenska Diabetesförbundet, Sveriges största medlems- och givarorganisation för personer med diabetes söker en kommunikatör som kan vara med oss på vår utvecklingsresa.

Om rollen

Rollen är en bred kommunikatörsroll där du producerar innehåll för alla kanaler, men med särskilt ansvar för att utveckla Svenska Diabetesförbundets kommunikation i sociala medier med målet att öka vår synlighet och nå ut till fler så att vi växer som medlems- och givarorganisation.

Tillsammans med kommunikations- och insamlingsansvarig och våra olika konsultbyråer planerar och producerar du informationsmaterial till våra olika målgrupper för sociala medier, webbsida, nyhetsbrev samt tryckt material och profilmaterial i vår webbutik. Du arbetar primärt med externa kommunikationskanaler men finns även som stöd i det interna arbetet där vi får Svenska Diabetesförbundet att hänga ihop på nationell, regional och lokal nivå. Du är ansvarig för att innehåll, formgivning och spridning är målgruppsanpassad, följer vår grafiska profil och skapar den effekt vi vill uppnå. Du trivs med att planera, genomföra och följa upp ditt eget arbete, men också med att arbeta i team där vi kavlar upp ärmarna på förbundskansliet och hjälper varandra.

Svenska Diabetesförbundet söker dig som

  • Har högskoleutbildning/yrkesutbildning i kommunikation eller motsvarande utbildning/erfarenhet.
  • Har erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser.
  • Är van skribent och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och gärna ytterligare i Sverige vanligt förekommande språk.
  • Har god kunskap av kommunikation på webb, sociala medier och andra digitala kanaler.
  • Är kreativ och hanterar de vanligaste redigeringsverktygen och plattformar för digitala kanaler väl.
  • Kan redigera och producera bild och video.

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete i ideell sektor, som tjänsteperson eller ideellt genom förenings- eller insamlingsarbete.
  • Erfarenhet av diabetes, egen eller anhörig.

 

Villkor och förutsättningar:

Tillsvidareanställning på heltid med en provanställning på 6 månader. Svenska Diabetesförbundet omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen.

Tjänsten är 100%, med 37,5 timmars arbetsvecka. Vi tillämpar flextid och möjliggör även del av arbetstiden från annan plats än förbundskansliet. Viss tjänstgöring kan förekomma på obekväm arbetstid såsom helg- och kvällstid utifrån verksamhetens karaktär och kompenseras då med kompensationstid.

Tjänsten utgår från vårt förbundskansli vid Globen i Johanneshov, där vi sitter i en fantastisk lokal med milsvid utsikt över Stockholm med omnejd.

Tillträde så snart som möjligt.

Ansökan

Låter det intressant? Tveka då inte utan ansök! Urval och intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens slut. Skicka ditt CV och ett personligt brev alternativt en personlig film på max tre minuter till jobb@diabetes.se senast den 10 juni 2022.

Välkommen med din ansökan!