Svenska Downföreningen ökar kunskapen om Downs syndrom och driver påverkansarbete. Vi ger personer med Downs syndrom och deras familjer en plattform där de kan göra sina röster hörda och skapa möjligheter för aktiviteter, möten och gemenskap. Föreningen är ideell och rikstäckande med lokala avdelningar.

En av föreningens viktigaste frågor är alla människors rätt till utbildning. Vi arbetar för att skola ska vara för alla, alltså en skola där varje elevs förutsättningar, behov och intressen står i centrum. Nu söker vi en person som kan starta upp en arbetsgrupp för skolfrågor i föreningen och arbeta med de frågor som är mest relevanta för vår målgrupp. Anställningen är ny och det finns stora möjligheter att påverka utformningen av tjänsten.

Om tjänsten
Tjänsten är på 20% och till en början ett uppdrag på ett år med start under hösten 2021. Arbetet kan med fördel skötas på distans. Personen som vi söker ska gärna ha eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten och vara kunnig inom skola och utbildningsområdet. Kunskap om Downs syndrom och erfarenhet från arbete i ideell verksamhet, intressepolitiskt eller i arvsfondprojekt är meriterande.

Anställningstyp
Tjänsten är ett uppdrag på ett år på 20%.

Ersättning
Lön efter överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan och kontakt
Sista datum för ansökan är 21 november 2021. Ansökan med CV och personligt brev skickas till anna.hallden@svenskadownforeningen.se. Ange Skoltjänst i rubrikfältet.

Vid frågor, kontakta Anna Halldén, kanslichef telefon 08-730 4825.
För mer information om föreningen, besök vår hemsida på www.svenskadownforeningen.se.