Är det viktigt för dig att personer med Downs syndrom möter ett samhälle som ger full delaktighet och självbestämmande? Då kan arbetet som kommunikatör på Svenska Downföreningen vara något för dig!

Svenska Downföreningen ökar kunskapen om Downs syndrom och driver påverkansarbete. Vi ger personer med Downs syndrom och deras familjer en plattform där de kan göra sina röster hörda och skapa möjligheter för aktiviteter, möten och gemenskap. Föreningen är ideell och rikstäckande med lokala avdelningar.

Om tjänsten
Som kommunikatör på föreningens kansli, blir du en av fyra personer i ett engagerat team som tillsammans med vår ideella styrelse driver föreningens arbete framåt. Du kommer att sprida kunskap, förmedla nyheter och interagera med våra medlemmar, media och andra intresserade via våra sociala mediekanaler, vår hemsida och nyhetsrum. Vi arbetar med verktygen Microsoft 365, Adobe Creative Cloud, WordPress och Mynewsdesk.

Vi ser att du är en driven person med relevant kompetens och utbildning som kan arbeta självständigt, men också samarbeta, då arbetet innebär kontakter med många olika människor. Kunskap om Downs syndrom och erfarenhet från arbete i ideell verksamhet är ett stort plus.

Arbetsuppgifter:
– Information och kampanj
– Redaktör för föreningens medlemsbrev
– Identitetsplattform
– Ansvarig för hemsida och sociala medier
– Behjälplig vid författande/redigering av dokument från föreningen, såsom pressmeddelanden, debattartiklar, verksamhetsberättelse
Anställningstyp Tillsvidareanställning, deltidstjänst ca 50 % – 70%. Tjänstgöring kan förekomma någon helg/kväll under året i samband med sammankomster med förtroendevalda och årsmöte. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Svenska Downföreningens kansli ligger centralt i Stockholm på Linnégatan.

Ersättning
Lön efter överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansökan och kontakt
Sista datum för ansökan är 21 november 2021. Ansökan med CV och personligt brev skickas till anna.hallden@svenskadownforeningen.se. Ange kommunikatör i rubrikfältet.

Vid frågor, kontakta Anna Halldén, kanslichef telefon 08-730 4825.
För mer information om föreningen, besök vår hemsida på www.svenskadownforeningen.se