Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, är en brukarorganisation för människor med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Genom att erbjuda kamratstöd, öka kunskapen om psykisk ohälsa, driva utvecklingsarbeten och intressepolitik vill vi motverka utanförskap och diskriminering. RSMH är religiöst och partipolitisk obundna.

RSMH:s förbundskansli söker nu en projektmedarbetare för projektet Gemenskap ger kamratstöd som drivs tillsammans med Sveriges Ensamkommandes Förening, SEF Riksförbund. Projektet pågår till och med januari 2020 och finansieras av Allmänna arvsfonden. Projektets syfte är att utveckla kamratstöd och sprida information om psykisk hälsa till ensamkommande och nyanlända; underlätta integration och sprida kunskap om mångfald; och ha erfarenhetsutbyte mellan RSMH och SEF. Detta görs främst genom olika föreläsningar och seminarier. Projektets arbete kommer att dokumenteras i en metodbok. Som projektmedarbetare kommer du jobba självständigt men även tillsammans med projektledaren och projektteamet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består bland annat av att förbereda, genomföra och utvärdera utbildningar och seminarier. Arbetsplatsen är förlagd i Stockholm men resor förekommer runt om i landet där olika lokalföreningar befinner sig. Kontakt med ABF och RSMH Stockholmsdistrikt ingår i rollen. Det kommer även att förekomma resultatspridning av projektets verksamhet till olika aktörer på nationell nivå.

Kvalifikationer
Vi söker en person som delar våra värderingar och som känner sig nyfiken och utmanad av det arbete vi bedriver. Du är en ordningsam och strukturerad person som är bra på att arbeta mot uppsatta mål och har hög egen drivkraft. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt att skapa och underhålla goda relationer till både kollegor samt till personer och organisationer som RSMH samverkar med.

Du har en eftergymnasial utbildning. Du har erfarenhet av organisationsutveckling inom ideell sektor och gärna pedagogisk kompetens, kanske har du erfarenhet av att utbilda och hålla föreläsningar för personer som inte har svenska som modersmål. Kommunikatörserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av Word-press och arbete med hemsidor.

Du ska ha god svenska i tal och skrift eftersom arbetet innehåller en del rapportskrivning.

Rollen kräver en bred kompetens där god samarbetsförmåga och flexibilitet värderas högt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper vid tillsättning av denna tjänst.

Övrigt
Tjänsten är tidsbegränsad till och med januari 2020.

Tjänsten kan anpassas till 75–100 % (100 % innebär 37,5 timmar per vecka), kvälls- och helgarbete ingår i tjänsten. Resor förekommer.

Tjänsten är placerad på RSMH:s förbundskansli i Hägersten Stockholm.

Intervjuer sker fortlöpande.

Tillträde: omgående.

Sista ansökningsdatum är den 21 januari 2019.

Kontakt
Frågor om tjänsten ställs till projektledaren Darko Culibrk, 070-420 82 57.

Mejla din ansökan till: darko.culibrk@rsmh.se