Stamningsförbundet är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som arbetar för att förbättra situationen för personer som stammar genom att sprida information om stamning, och arbeta intressepolitiskt för att personer som stammar ska bli fullt delaktiga i samhället. Stamningsförbundet arbetar även med att stödja stammande personer som vill förbättra sin kommunikationsförmåga och erbjuder mötesplatser och nätverk för personer som stammar och andra intresserade, samt främjar de lokala stamningsföreningarna. Stamningsförbundet är ett riksförbund som är medlemmar i paraplyorganisationen Funktionsrätt Sverige och har i dagsläget närmare 900 medlemmar.

Huvuduppgifterna i tjänsten är att hantera förbundets ekonomi och löpande bokföring, sköta fakturering, materialutskick, beställningar och andra administrativa uppgifter på kansliet. Du kommer också att ha nära kontakt med våra lokalföreningar och agerar som kontaktpunkt när personer som stammar, anhöriga, logopeder och andra intresserade hör av sig till Stamningsförbundet. Du bistår styrelsen med planering, bokning och genomförande av styrelsemöten och andra arrangemang. Du hanterar även Stamningsförbundets medlemsregister.

Som kansliansvarig är du den enda anställda hos Stamningsförbundet, varför det är viktigt att du är initiativtagande och ansvarsfull. Du bör ha lätt för att samarbeta med andra människor, då du fungerar som spindeln i nätet, korresponderar med förbundsstyrelsen och verkställer deras beslut. Som person bör du vara noggrann, strukturerad och flexibel. Ingen dag är den andra lik på kansliet och du behöver kunna hålla många bollar i luften och ha en god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Vi söker en administrativ person med någon form av ekonomiutbildning och med erfarenhet av att sköta all löpande bokföring för en mindre organisation. Tidigare erfarenheter av redovisningsprogrammet FortNox är meriterande. Vidare bör du vara intresserad av att skriva och ha en god språklig förmåga, då arbetet på kansliet innebär en hel del författande av mötesprotokoll och andra formella texter. Stamningsförbundet arbetar för tillfället med att växa som organisation och därför premieras god initiativförmåga att sprida information om förbundet och om stamning.

Tjänsten som kansliansvarig är på 80-100% och vi tillämpar tre månaders provanställning. Lämna löneanspråk med din ansökan och bifoga CV, personligt brev och kopior på examensbetyg och andra bilagor av intresse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av stamning (egen stamning eller stamning inom familjen) ser vi som en tillgång. Även erfarenheter som redaktör är meriterande. Lönebidrag är inget hinder.

Vårt kansli ligger på Kampementsgatan på Gärdet i Stockholm, där vi delar lokaler med riksförbundet Afasiförbundet i Sverige.

Skicka din ansökan per e-post till kansliet  eller till Stamningsförbundet, Kampementsgatan 14, 115 38 Stockholm senast den 20 oktober 2018.

Om du har frågor så kontakta Johan Jarl på kansliet:

kansliet@stamning.se

08-720 61 12