Funktionsrätt Sverige - Aktuellt Mynewsdesk RSS - pressmeddelanden, nyheter och blogginlägg.

 • Äntligen går regeringen vidare med LSS - nu vill funktionsrättsrörelsen vara med från början
  av Handikappförbunden på 23 januari, 2020 vid 15:27

  ​”Den angelägna frågan om LSS har stått still ett år, och därför välkomnar vi att regeringen äntligen går vidare med initiativ för att förbättra den personliga assistansen”, säger Elisabeth Wallenius, ordförande i Funktionsrätt Sverige. ”Nu när man lagt den gamla LSS-utredningen bakom sig, ser vi fram emot att den nya utredningen från början för en bredare dialog med funktionsrättsrörelsen.”

 • Ett steg på vägen mot en mer inkluderande skola
  av Handikappförbunden på 21 januari, 2020 vid 15:55

  ​Regeringens förslag att lärarutbildningarna ska ge utökad kompetens om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är ett steg i rätt riktning. Funktionsrätt Sverige har under många år drivit frågan om att lärar- och rektorsutbildningarna behöver ökade kunskaper om olika funktionsnedsättningar, inte minst om dess pedagogiska konsekvenser i lärmiljön.

 • Nyhetsbrev december 2019
  av Handikappförbunden på 19 december, 2019 vid 12:33

  Nyhetsbrev om Funktionsrätt Sveriges arbete under hösten. Lansering rapporten "Respekt för rättigheter?" Funktionsrätt Sverige på MR-dagarna Möten med regeringen Funktionsrätt i media Remissvar m.m

 • Respekterar Sverige funktionsrätt?
  av Handikappförbunden på 3 december, 2019 vid 05:50

  ​Idag den 3 december, på internationella funktionshindersdagen lanseras rapporten ”Respekt för rättigheter?”. 83 organisationer står bakom rapporten som utgör civilsamhällets granskning av hur Sverige lever upp till FN:s funktionsrättskonvention. Rapporten består av omfattande kritik av funktionsrättspolitiken i Sverige, men också en mängd konstruktiva förslag till förbättringar.

 • Regeringen sviker återigen personer med funktionsnedsättningar
  av Handikappförbunden på 19 november, 2019 vid 12:17

  ​Funktionsrättsperspektivet saknas genomgående i regeringens politik. Risken för fattigdom för den som lever med funktionsnedsättning ökar snabbast i Sverige jämfört med alla andra länder i Europa. Regeringen Löfven har mycket att stå till svars för när man nu ändrar i lagen och utelämnar personer med sjuk- och aktivitetsersättning från höjningen av bostadstillägget.