Webbinarium om rapporten Respekt för rättigheter – del 1 tema lag

Tid och plats

Tid: 2020-03-26 klockan 09:15 - 10:00

Plats: Sänds via webben i mötesverktyget Zoom

Ansvarig: Mia Ahlgren


Varmt välkommen att delta i ett webbinarium om hur Sverige lever upp till rättigheter för personer med funktionsnedsättning med fokus på lagstiftning, diskriminering och tillgång till rättsväsendet.

Detta är det första tillfället i en serie som utgår från rapporten Respekt för rättigheter?

Målgrupp: Alla som är intresserade av rättigheter för personer med funktionsnedsättning är välkomnas. Vi riktar oss i första hand till er som står bakom rapporten och vill bidra till att innehållet används för att driva på förslagen som lämnas.

Syfte: Att fortsätta dialogen om innehållet i rapporten

Frivillig förberedelse: Ladda ned rapporten Respekt för rättigheter. Läs gärna inledning, sammanfattning och artikel 1-5, 13 och 33. Vill du läsa på om konventionen rekommenderar vi ett besök på www.funktionsrattskonventionen.se

Medverkande: Ola Linder, jurist på Independent Living Institute, som varit med om att ta fram innehållet i dessa artiklar. Mia Ahlgren, samordnare för rapporten på Funktionsrätt Sverige.

Deltagande: Webbinariet är gratis och du får en länk och påminnelse via mejl senast den 25 mars. Du kan ställa frågor under mötet via chatt. Vi spelar in webinariet. En länk till inspelningen kommer att finnas på vår webbplats i efterhand.

Zoom: Du behöver inte ladda hem något program. Verktyget  zoom är webbaserat (och finns också som app). Vi rekommenderar anslutning via dator. Klicka på Join audio by computer när det dyker upp på din skärm. Vi öppnar mötet 9.00. En person kommer att svara på frågor via chatt under mötet.

Tillgänglighet: Funktionsrätt Sverige har ett samarbete med Södertörns Folkhögskola med ambitionen att erbjuda direkttextning.

Inga fält hittades.