Webbinarium: Universell utformning i Sverige

Tid och plats

Tid: 2023-02-16 klockan 09:30 - 10:30

Plats: Distansmöte via Teams

Ansvarig: Funktionsrätt Sverige


Vi tar inte längre emot nya anmälningar.

Bilden visar omslaget till Emils licentiatavhandling
Foto: Yanan Li,

Emil Erdtman, doktorand vid Certec och tidigare medarbetare i projektet Rätt från början, berättar om sitt forskningsprojekt om universell utformning i Sverige. Avhandlingsprojektet initierades av Funktionsrätt Sverige i samverkan med Certec vid Lunds universitet och beräknas vara klart i höst.

2021 publicerade Emil de första delarna i arbetet i licentiatavhandlingen Mellan princip och praktik – Samtal om hur universell utformning förstås och praktiseras i SverigeÖppna detta dokument med ReadSpeaker docReader.

Hur långt har arbetet kommit med universell utformning i Sverige idag? Vid webbinariet berättar Emil om slutsatserna från sin licentiatavhandling och det fortsatta arbetet med forskningsprojektet.

Webbinariet inleds med en introduktion till universell utformning och lärdomar från projektet Rätt från början, som drevs av Funktionsrätt Sverige i samverkan med Lunds universitet mellan 2019-2022. Projektet har haft fokus på att utveckla arbetet med universell utformning inom bostad, arbetsliv och utbildning.

Emil Erdtman
Emil Erdtman

Läs mer om Emils forskning här:

https://rattfranborjan.nu/ny-avhandling-hur-uppfattas-universell-utformning-i-sverige/

Det blir ett digitalt evenemang via mötesverktyget Teams.
Anmäl deltagande via formuläret nedan.