EUPATI Sverige är ett treårigt projekt med stöd från Allmänna arvsfonden som startade i september 2021. Projektet drivs av Funktionsrätt Sverige och samverkar med EUPATI Foundation.

Projektet har etablerat en svensk EUPATI-plattform för ökad patientdelaktighet inom forskning och utveckling av läkemedel, medicinteknik och kliniska studier.

  • En utbildning har tagits fram för och med patient-, brukar- och anhörigorganisationer och deras medlemmar med stöd av akademi, industri och offentlig sektor. Utbildning är digital och öppen för alla.
  • Webbinarier arrangeras ett flertal gånger per år där akademi, industri, offentlig sektor och patientföreträdare kan mötas för att öka och sprida kunskap om EUPATI som en möjliggörare för patientdelaktighet. 

Utbildningens första omgång genomförs som en pilot i februari–maj 2023.

Den första utbildningen är en pilotomgång för cirka 30 personer. Det är viktigt för oss att få med deltagare med olika erfarenhet och bakgrund. De som deltar i pilotomgången behöver även ge oss feedback så att vi kan utveckla utbildningen inför lanseringen av utbildningen som planeras till november 2023.

Mer information om utbildningen hittar du här

Har du frågor får du gärna höra av dig till info@eupati.se.

Kontaktuppgifter till projektteamet

Cristin Lind, projektledare: cristin.lind@funktionsratt.se eller 079-066 55 95
Eva Helmersson, kommunikatör: eva.helmersson@funktionsratt.se eller 079-066 55 96
Elisabeth Björck-Orvehed, utbildningsutvecklare: elisabeth.b.orvehed@funktionsratt.se eller 079-066 55 92

Välkommen till vår hemsida www.eupati.se

Hur samverkan mellan myndigheten SBU och patientrepresentanter bidrar till bättre forskning och hälsa

Den 21 mars 2023 arrangerade EUPATI Sverige i samverkan med SBU, ett webbinarium om hur arbetet med brukarsamverkan utifrån exemplet prioritering av forskningsfrågor gällande diagnostik, behandling och bemötande av personer med lipödem.

Utbildningar från EUPATI

En film från EUPATI Sveriges webbinarium om de olika utbildningar som EUPATI erbjuder.

 

 

EUPATI Sveriges vision, mål och arbetssätt

Cristin Lind, projektledare för EUPATI Sverige , berättar i den här filmen om projektetsa mål, vision och arbetssätt

 

Uppstartsmöte

Den 17 november 2021, genomförde projektet ett webbinarium för att berätta om projektet samt lyssna på idéer från deltagarna kring utbildningens innehåll och upplägg.

EUPATI Sverige webbinarium inspelning

EUPATI Sverige webbinarium bilder

EUPATI Sverige webbinarium mentimeter resultat

Upptäck EUPATI Sveriges verktygslåda och EUPATI Open Classroom

Få uppdateringar och inbjudan genom att prenumerera

* obligatoriskt

Funktionsrätt Sverige/EUPATI Sverige använder informationen som du lämnar här för att skicka uppdateringar om vårt arbete.

Du kan avsluta din prenumeration när som helst genom att klicka längst ner i våra mejll. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår hemsida.

Vi använder Mailchimp som vår kommunikationsplattform. Genom att trycka på ”Subscribe” knappen, samtycker du till att din information lämnas till Mailchimp. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

 

Vill du eller din organisation vara med?

Projektet är patientdrivet och ska utvecklas av, för och med patient-, brukar- och anhörigorganisationer, de som tillhör Funktionsrätt men även andra, och deras medlemmar.

Vi vill också samverka med industrin, akademin och offentlig sektor.

Om din organisation är intresserad av att bidra till EUPATI Sveriges utveckling, kontakta Cristin Lind, projektledare, cristin.lind@funktionsratt.se.

 

Projektet startade den 20 september 2021.

Projektet är möjligt tack vare pengar från Allmänna arvsfonden

 

Logga med texten "Med stöd från Allmänna arvsfonden"