Musikhjälpen 2018 – Allas rätt att funka olika

Igår startade Musikhjälpen 2018 och i år är temat ”Allas rätt att funka olika”. Funktionsrätt Sverige har valt att inte göra någon egen insamling, men stödjer initiativet som vi hoppas leder till att kunskapen om funktionsrättsperspektivet sprids till fler.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar pågår direktaändningar dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år.

I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad.Under veckan får de besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen.

Musikhjälpen 2018 sänds 10 – 16 december från Stortorget i Lund. I år är det Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz som leder programmet.
Temat är Alla har rätt att funka olika.