Nicklas Mårtensson är vår nya kanslichef

I februari hälsar vi Nicklas Mårtensson välkommen som ny kanslichef på Funktionsrätt Sverige. Nicklas kommer närmast från Autism- och Aspergerförbundet där han arbetat som kanslichef och förbundssekreterare. ”Jag är mycket glad över jobbet. Det känns spännande att ta nästa steg inom området och få möjlighet att jobba med hela den bredd som Funktionsrätt Sveriges medlemsförbund representerar.”, säger Nicklas.

Nicklas Mårtensson har en bakgrund som lärare, både i särskolan, grundskolan och gymnasiet, där han bland annat varit med och startat upp enheter med Aspergerinriktning.

”Jag har intresserat mig för det här området sedan jag var ung och arbetade flera år på gruppbostad vilket jag även fortsatte med under studieåren. Att under många år ha arbetat med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och samarbetat med deras föräldrar, har lagt grunden för mitt engagemang. När jag började på Autism- och Aspergerförbundet för 8 år sedan, var det för att på övergripande nivå få möjlighet jobba med kunskapsspridning, men också med politisk påverkan för att bidra till en positiv utveckling.”

Nicklas har stora förväntningar inför att börja på Funktionsrätt Sverige.

”Jag har stor respekt för utmaningen att få ihop den stora bredden i Funktionsrätt Sveriges arbete med de relativt begränsade resurserna. Det är min förhoppning att jag med mina erfarenheter kan bidra till att ytterligare utveckla arbetet tillsammans med kansliet.”

Nicklas börjar sin tjänst den 13 februari, men innan dess finns det tid för lite julledigt med familjen.

”Ja, det ser jag verkligen fram emot. Det blir fint att få lite mer tid att umgås. Jag hoppas också hinna med en del löpning och skidåkning under vintern. Blir det som planerat hinner jag också med ett kort besök i Aten. Det är något som jag har sett fram emot länge”

Om Nicklas
Namn: Nicklas Mårtensson
Född: 1976
Hur är du som person?: Utåtriktad, engagerad och gillar ett högt tempo.
Bor: På Södermalm med fru och tre barn i skolåldern.
Gör helst på fritiden: Umgås med familjen, tränar löpning och tittar på fotboll.