Nyhet: Mikael Klein lämnar oss och Funktionsrätt Sverige får en generalsekreterare

Efter knappt tjugo år på Funktionsrätt Sverige lämnar Mikael Klein oss för nya utmaningar hos Misa och Wiljagruppen. ”Micke har varit en mycket uppskattad kollega som haft en värdefull roll i vårt intressepolitiska arbete. Vi önskar Micke all lycka på sin nya arbetsplats”, kommenterar kanslichef Nicklas Mårtensson.

Mikael Klein som arbetat i organisationen sedan början av 2000-talet och under de senaste tio åren som intressepolitisk chef, tar tjänstledigt efter kongressen som äger rum idag den 20 maj. Han börjar därefter arbeta med utvecklingsfrågor på Misa, som bland mycket annat erbjuder arbetsinriktad verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Delar av arbetet med den intressepolitiska samordningen flyttas över till Nicklas Mårtensson som i samband med kongressen blir generalsekreterare samtidigt som han har kvar kanslichefsansvaret.

”Jag ser fram emot att få arbeta mer utåtriktat och representera rörelsen i vårt viktiga intressepolitiska arbetet för ett samhälle för alla”, fortsätter Nicklas Mårtensson.

De intressepolitiska bevakningsområdena som åvilat Mikael tas nu över av kollegorna Diana Chafik (LSS) och Annica Nilsson (arbetsmarknad).