Reumatikerförbundet

Reumatikerförbundet är intresseorganisationen för dig med reumatisk sjukdom. Vi driver dina frågor i samhället, ger stöd i din vardag och finansierar genom Reumatikerfonden forskning för att bidra till att lösa reumatismens gåta. Över en miljon människor i Sverige har en reumatisk sjukdom.

Reumatikerförbundet

Arenavägen 47, 121 77 Johanneshov

Box 90337, 120 25 Stockholm

08 505 805 00

info@reumatiker.se

webb:Reumatikerförbundet

Det finns ett 80-tal reumatiska sjukdomar. Reumatism drabbar såväl gammal som ung. Många reumatiker har kronisk smärta och nedsatt rörelseförmåga.

I Reumatikerförbundet är du inte ensam. Här finns möjlighet att träffa andra i någon av landets 197 föreningar. Exempel på verksamhet är studiecirklar och olika former av träningsverksamhet så som bassängträning eller gymnastik. Som medlem får du Reumatikertidningen sex gånger per år. Du har också möjlighet att söka bidrag till rehabilitering via förbundet.

Reumatikerförbundet är genom Reumatikerfonden en av Sveriges största bidragsgivare till reumatologisk forskning. Reumatiska sjukdomar kan inte botas, bara lindras. Den reumatologiska forskningen gör framsteg. Som lekman är det inte alltid så lätt att förstå vad vetenskapen gör. En av förbundets viktiga uppgifter är att informera om forskningsresultat på ett sätt så att många förstår. Detta görs varje år på så kallade forskningsdagar och genom olika skrifter.