Pressmeddelande: Sommarskola om funktionsrätt arrangeras för andra året

Gruppbild från förra årets sommarskola på Värmdö
Gruppbild från förra årets sommarskola på Värmdö

Under några sommardagar i slutet av augusti kommer studenter, doktorander och forskare att samlas vid Furuboda folkhögskola utanför Kristianstad för att fördjupa sina kunskaper om FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, Funktionsrättskonventionen. Deltagarna får samtidigt möjlighet att träffa några av de främsta svenska och internationella experterna och forskarna inom området.

Initiativtagare till Sommarskolan om funktionshinder och mänskliga rättigheter är Funktionsrätt Sveriges projekt Från snack till verkstad. I år arrangeras sommarskolan i samarbete med Raoul Wallenberg Institutet i Lund.

– Sommarskolan är en unik möjlighet att lära sig om konventionen på djupet och för deltagarna att knyta nätverk med andra som brinner för funktionshinder och mänskliga rättigheter. Vi är väldigt glada för möjligheten att genomföra sommarskolan för andra året, säger Lars Lindberg, projektledare för Från snack till verkstad.

Sommarskolan vänder sig i första hand till doktorander och mastersstudenter som vill fördjupa sina kunskaper om funktionshinder och mänskliga rättigheter.

Bland föreläsarna vid årets sommarskola finns Gerard Quinn, professor i juridik vid National University of Ireland. Gerard Quinn är en av arkitekterna bakom Funktionsrättskonventionen och leder även den världsberömda sommarskola som arrangeras av Centre for Disability Law & Policy i Galway och som varit en inspiration för den svenska sommarskolan.

Gerard Quinn kommer bland annat att hålla i en övning, en så kallad Moot Court, på sommarskolans avslutningsdag den 24 augusti.

Plats: Furuboda folkhögskola
Tid: 21-24 augusti 2018

Kontakt – pressackreditering:
Lars Lindberg, projektledare, Från snack till verkstad
E-postlars.lindberg@funktionsratt.se

 

Länk till pressmeddelandet på Mynewsdesk