Devrim Mavi ny kanslichef på Funktionsrätt Sverige

Bild Devrim Mavi
Devrim Mavi

Vi har den stora glädjen att få välkomna Devrim Mavi som ny kanslichef hos oss på Funktionsrätt Sverige! Devrim tillträder sin tjänst den 8 augusti.

Devrim har arbetat med rättighetsfrågor under många år. Hon kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef hos Amphi produktion, som arbetar med att göra organisationer mer jämlika och inkluderande. Sedan flera år är hon styrelseordförande för den internationella kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna. Hon har tidigare erfarenhet från rollen som kanslichef hos Feministiskt initiativ i Stockholms stadshus. Men Devrim har också en gedigen bakgrund som journalist, bland annat som chefredaktör för Hotellrevyn och tidningen Arena.

– Funktionsrätt Sverige är en fantastisk organisation med ett viktigt uppdrag. Jag är otroligt glad och stolt över att ta mig an rollen som kanslichef. Jag ser framförallt fram emot att lära känna alla medarbetare. Och så är det spännande att börja arbeta mitt under valrörelsen, säger Devrim Mavi.

– Kansliets roll är ju att stödja såväl medlemsorganisationerna som ledningen och företrädare. Jag kommer att bidra med mitt ledarskap och mina kunskaper i bland annat inkludering.

Stärker organisationen

Funktionsrätt Sverige har vuxit mycket i organisation och verksamhet under de senaste åren. Idag har organisationen 50 medlemsförbund. Nicklas Mårtensson, generalsekreterare för Funktionsrätt Sverige, betonar att det är viktigt att stärka organisationen och han ser fram emot att Devrim Mavi tillträder som kanslichef.

– Jag är glad över att Devrim ska börja i augusti. Hon kommer att bidra till organisationens utveckling med sin gedigna erfarenhet och breda kompetens, säger Nicklas Mårtensson.