Sex, lust och självbestämmande – en kurs om sexuella rättigheter för dig med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom 

Vi är stolta över att lansera vår nya kurs om sexuella rättigheter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom. Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är ett grundläggande behov och återfinns i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Vi vet att personer med funktionsnedsättning har sämre sexuell hälsa än andra grupper och vår utbildning syftar till att ändra på det.

Med kursen ”Sex, lust och självbestämmande –  en kurs om sexuella rättigheter för dig med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom” vill vi bidra till att ge kursdeltagarna bästa möjliga sexuell hälsa och slippa bli diskriminerade på grund av funktionsnedsättning.

Vi vill att vårt innehåll ska nå ut till så många som möjligt och hoppas därför att kursen blir ett viktigt verktyg för att främja sexuell hälsa för personer med funktionsnedsättning.

Gör så här:

  1. Gå till sidan via QR-koden eller länken https://funktionsratt.learnify.com/core/login
  2. Skapa ditt konto genom att registrera dig.
  3. Gå till kurskatalogen och välj utbildningen “Sex, lust och självbestämmande”.
  4. Efter genomförd kurs vänligen fyll i enkäten genom att klicka här 

Högst upp på bilden står det "Sex, lust och självbestämmande - en kurs om sexuella rättigheter för dig med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom". Under syns en illustration med 5 fiktiva karaktärer. Först är det en person med kort brunt hår och glasögon som sitter i rullstol med ett amputerat ben, bredvid står en person bredbent med långt blont hår. Bredvid hen sitter en person i elektronisk rullstol och har snaggat hår och tatueringar på armen. Till höger står en lång person som använder en vit käpp som hjälpmedel. Sist står en person med långt brunt hår, lila öronmuffar och armen är amputerad nedanför armbågen.På bilden står det "Skanna och gå kursen idag". Under är en QR-kod som leder dig direkt till Funktionsrätt Sveriges utbildningsportal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka här för att ta del av 10 tips för ett ökat självbestämmande och en bättre sexuell hälsa