Öppet brev till riksdagspartierna: Nu litar vi på att ni kommer överens om budgetens viktigaste fråga!

Funktionsrätt Sverige vill se enighet bakom regeringens förslag att höja nivån i sjuk- och aktivitetsersättningen. Idag har vi skickat denna korta men viktiga uppmaning till våra riksdagspartier.

Hej!

Över 260 000 personer i Sverige lever på sjuk- eller aktivitetsersättning. Många av dessa får knappt 10 000 kr i månaden och det innan skatten är betald. Det går som ni förstår inte att leva på.

Devisen ”det ska löna sig att arbeta” kan aldrig omfatta de som på grund av funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom inte kan arbeta och därför tvingas att leva i fattigdom. Det är inte ett val.

Vi ser fram emot att riksdagen nu kommer överens både om att höja garantinivån i ersättningarna och om att ta bort skatteklyftan mellan de som få sjuk- eller aktivitetsersättning och löntagare/pensionärer. Det kommer att göra en stor och efterlängtad skillnad för de som berörs.

Med vänlig hälsning

Elisabeth Wallenius
Ordförande Funktionsrätt Sverige

Delta i vårt webbinarium om nödvändiga förbättringar i socialförsäkringen den 27 oktober och läs mer om våra ställningstaganden i socialförsäkringsfrågan!

Inbjudan till webbinarium den 27 oktober

Pressmeddelande den 16 september

Pressmeddelandet hos Newsmachine